وي با اشاره به اينکه فروش فيروزه به صورت مزايدهاي صورت ميگيرد، افزود: در حال حاضر فيروزه ثبات قيمت ندارد و نظارتي بر قيمتهاي فروش اين سنگ نميشود.
اين هنرمند خراساني ادامه داد: به مزايده گذاشتن فيروزهها پس از استخراج توسط کارگران روستاي معدن فيروزه، موجب گران شدن اين سنگ نيمه قيمتي شده و فروشندگان فيروزه اين توليدات را به قيمتهاي دلخواه ميفروشند.
وي گراني فيروزه استان خراسان را دليل روي آوردن هنرمندان به استفاده از فيروزه هاي خارجي دانست و گفت: هم اکنون فيروزههاي خارجي که در بازار آزاد وجود دارند بيشتر مورد استقبال فيروزه تراشها قرار ميگيرد.
اين فيروزه تراش خراساني با بيان اينکه فيروزه تراشي يکي از حرفههاي قديمي استان خراسان است، تصريح کرد: فيروزه تراشها پس از خريد، تراش و بسته بندي فيروزه بر اساس رنگ، آنها را به فروش ميرسانند.
وي در خصوص کاربردهاي فيروزههاي تراش خورده گفت: از اين فيروزهها در ساخت زيور آلاتي از قبيل دستبند، گوشواره و انگشتر استفاده ميشود.
اين صنعتگر مکه و مدينه را بهترين مکان براي فروش فيروزه دانست و افزود: فيروزه در کشورهاي عربي بازار فروش خوبي دارد و مسلماناني که از سر تا سر دنيا به مکه و مدينه سفر ميکنند، استقبال خوبي از فيروزه خراسان ميکنند.
کفاش خاطرنشان کرد: ذرهاي از فيروزهها دور ريخته نميشود و از تکههاي ريز آن نيز گردنبند و ساير زيورآلات ساخته ميشود./111
انتهای پیام/